Това заяви пред bTV енергийният експерт Илиян Василев. Припомняме, че петролната

...
Това заяви пред bTV енергийният експерт Илиян Василев. Припомняме, че петролната
Коментари Харесай

Илиян Василев: Глобата на “Лукойл” ще влезе в съда и по стара традиция ще падне

Това съобщи пред bTV енергийният специалист Илиян Василев. 

Припомняме, че петролната компания бе глобена с над 67 млн. лв. поради монопол на пазара от Комисия за защита на конкуренцията. В края на септември предходната година регулаторът постанови решение, с което разгласи " Лукойл " в господстващо състояние на пазара - Комисия за защита на конкуренцията откри, че компанията, която  оперира по цялата верига от производството на горива до крайната им реализация, има мощно развита складова и транспортна инфраструктура, което съставлява “конкурентно преимущество пред останалите сдружения ”. Становището на Комисия за защита на конкуренцията подлежеше на несъгласие от “Лукойл ”.

" Има сделка. Кремъл знае. " Лукойл " създава големи количества, част от които отиват в Украйна и това не може да се случи без Руската федерация. " Лукойл " се управлява непосредствено от Москва и РФ има интерес. Няма преработващ актив на съветска компания, която да натрупа такива облаги. Влизат големи доходи в съветската страна и това е контрактувано. Няма преработващ актив на съветска компания, която да натрупа такива облаги. влизат големи доходи. това е контрактувано. Спомняме си срещата сред президента Румен Радев и управлението на “Лукойл ”, уточни още Василев. 

Той бе безапелационен - “Лукойл ” си играе с цената на горивата.

 

Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива, добави, че когато се продава горивото под междинната пазарна цена, става дума за дъмпинг, благодарение на който се превзема пазарът на едро. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР